De temperaturen in Nederland beginnen al weer lekker op te lopen. We trekken allemaal weer hemdjes en korte broeken aan. We worden allemaal ook vrolijker en energieker. Eigenlijk genieten we allemaal van dit heerlijke zomerse weer!
De zon geeft ons ook een goed humeur, maar de zon is lang niet zo goed voor onze huid…
Want smeren we allemaal wel goed? Of smeer je wel met de goede factor?
Misschien vraag jij je altijd al af of jij jezelf altijd al goed beschermd tegen de zon?
Ik hoop dat het na het lezen van mijn blog allemaal duidelijk is!

De zon

De zon produceert zowel zichtbare als onzichtbare stralen. UV stralen zijn onzichtbaar en een teveel daarvan kan schade aan je huid veroorzaken. Hoe sterk de straling van UV licht is, wordt bepaald door verschillende factoren.

  • Het jaargetijde: in de zomer is in Nederland de UV straling sterker dan in de winter.
  • Het tijdstip van de dag: de UV straling is het sterkst tussen 12.00 en 15.00uur.
  • De plaats op aarde: hoe dichter bij de evenaar en hoe hoger in de bergen, hoe sterker de UV straling.
  • De mate van weerkaatsing: UV straling wordt sterker door weerkaatsing via sneeuw, zand en water.

We hebben 2 verschillende UV straling, UVA en UVB straling.

UVA is de meest schadelijke omdat het voor 20-30% tot diep in je huid doordringt en is dan ook de grootste oorzaak van huidveroudering.

UVB wordt door 70% door de hoornlaag tegen gehouden, maar de UVB zorgt wel voor het rood worden en bruining van de huid.

Daarom is het belangrijk dat je zonbescherming gebruikt tegen UVA en UVB straling.

Gevolg van zonbeschadiging:

  • Diepe plooien
  • Beschadiging van het bindweefsel
  • Snelle veroudering van de huid
  • Huidkanker
  • Lever-/ouderdomsvlekken

Hoe bescherm ik mijn huid het beste?

Dagelijks komen we in aanraking met de UV stralen van de zon. Daarom is het belangrijk je ook elke dag te beschermen tegen de UV stralen. Zonnebrand breng je altijd aan op een gereinigde huid, dit zorgt ervoor dat de zonnefilter zich aan de huid kan hechten. Breng de zonnecrème altijd 30 minuten voor je de zon in gaat aan. De filter heeft die tijd nodig om aan je huid te hechten. In deze tussentijd ben je nog niet volledig beschermd. Breng de zonnecrème na 2/3 uur weer opnieuw aan, voor een optimale bescherming.

Bescherming voor het gezicht:

Reinig eerst je gezicht met verzorgende reinigingsproducten. Vervolgens breng je een zonnecrème aan speciaal voor het gezicht. Bijvoorbeeld: Face guard SPF15 of SPF 30 van Janssen Cosmetics is een verzorgende zonnebrand die niet vet is! Vervolgens breng je jou dagverzorging aan.
Draag je ook make-up zoals foundation, dan breng je dat na de dagverzorging aan. Wil je wel een egaal kleurtje krijgen, dan raad ik het aan om geen foundation te dragen in de zon.

TIP: gebruik hierna de Sun protector powder van LOOkX make-up, deze bevat SPF20. De poeder geeft je een natuurlijke bronzing aan je huid!

 

2830_05_pic_low_face_guard183SPF

Bescherming voor het lichaam:

Zorg dat de huid van je lichaam schoon is, dus nog niet ingesmeerd met olie, bodycrème of andere producten. Breng jou zonnebrand aan op je lichaam, gebruik minimaal factor 30. Wanneer je een lagere factor gebruikt, is je huid niet optimaal beschermd. Factor 30 beschermd je huid voor 98%

.8830

Aftersun

Aan het einde van de dag is het belangrijk om je huid weer goed te verzorgen en te voeden!
Jouw gezicht reinig je dan weer met verzorgende reinigingsproducten. Hierna breng je een rijke nachtcrème aan op je huid weer goed te voeden. Wil je je huid nog iets extra’s geven, dan raad ik het aan om onder je nachtcrème nog een hydraterend serum aan te brengen.
Zorg ook dat je lichaam weer schoon is. Vervolgens breng je een verzorgende aftersun aan, die de huid hersteld en voed.

8890

TIPS:

  • Breng altijd 30 minuten voor je de zon in gaat zonnebrand aan. De zonnefilter heeft die tijd nodig om zich aan de huid te hechten. Voor die tijd ben je nog niet beschermd.
  • Smeer je elke 2/3 uur weer opnieuw in.
  • Zand reflecteert 20% van de zon, dus ook al lig je onder een parasol je kan dan alsnog verbranden.
  • Sneeuw reflecteert de zon voor 80%
  • Achter glas word je niet bruin, glas laat namelijk geen UVB straling door. Maar letop! Glas laat wel UVA straling door, dus ook al zit je achter glas zorg dat je goed beschermd bent!
  • Bij gebruik van zelfbruiner, blijf uit de zon! Bij gebruik van een zelfbruiner verbrand je sneller.
  • Zonnebrand blijft maar 1 jaar goed voor gebruik, hierna neemt de werking van de zonnefilters af en zal je huid niet meer goed beschermen

Wil je meer informatie over zonneproducten en wil je een persoonlijk advies welke factor je moet gebruiken?
U kunt vrijblijvend een afspraak maken in mijn salon, dan kijken we samen naar jouw huid om te kijken wat voor jou het beste is.

info@beautyelmare.nl of 06-48433156