Worteltjes zouden goed voor je ogen zijn. Maar hoe zit het met problemen zoals wallen, kringen of rimpels rondom de ogen? Wat kunnen we daar aan doen? 

Allereerst moet je weten met welk probleem je te maken hebt. En dan:  “Weg met de wallen en kringen, en hallo stralende ogen!”

De oorzaak van donkere kringen, één van de meest voorkomende problemen rond de ogen, is soms lastig vast te stellen. Het kan een medische oorzaak hebben bijvoorbeeld slechte vertering van eiwitten of een allergie, maar zou ook kunnen ontstaan door alledaagse stress, vermoeidheid of weinig slaap. Al deze oorzaken hebben een impact op de doorbloeding rondom de kwetsbare ogen.

Wallen onder de ogen zijn voor veel mensen een bron van irritatie, maar worden vaak verward met donkere kringen. Gelukkig kun je er iets aan doen, maar dan moet je eerst onderscheid maken tussen een ‘vochtwal’ en een ‘vetwal’. Dat is makkelijk. Neem een spiegel in je handen en ga plat op je rug liggen. Houd de spiegel omhoog zodat je jezelf hierin kunt zien.

  • Als de wallen verdwijnen, zijn het vochtwallen.
  • Blijven de wallen hardnekkig zitten, zijn het vetwallen.

Vochtwallen zijn vaak prima te behandelen met cosmetische producten, vetwallen zijn daarentegen alleen chirurgisch te behandelen. Ook in het geval van wallen is het dus belangrijk de circulatie rond de ogen te verbeteren.

Naast een kwetsbare circulatie rond de ogen is de huid rond de ogen ook nog zeer fragiel en dun. Hier vind je geen talgklieren, collageen- of elastine vezels waardoor de huid snel uitdroogt en veroudert. Huidverzorging voor het oogcontour is dus geen overbodige luxe!

Het perfecte verzorgingsproduct: Retinol2ndG eye rescue. De langverwachte toevoeging maakt de Retinol2ndG-lijn nog verder compleet en biedt dezelfde krachtige anti-ageing resultaten als de bestaande producten. In ons laboratorium in Zwitserland is retinol dankzij de laatste innovaties op extra bijzondere wijze ingekapseld, zodat het zelfs de tere huid rondom de ogen kan doordringen.

De rijke oogcrème Retinol2ndG eye rescue bevat naast ingekapselde retinol een unieke cocktail van actieve ingrediënten en plantstamcellen. De innovatieve mix van ingrediënten beschermt de tere huid rondom de ogen tegen huidveroudering. Dankzij toegevoegde Youth boost wordt de huid rondom de ogen verder verstevigd en rimpels verminderen. Ook donkere kringen en vochtophopingen worden aangepakt. Het effect is direct na het aanbrengen al zichtbaar en zorgt ook op de lange termijn voor liftende resultaten.

Resultaat

  • Vermindert donkere kringen
  • Reduceert zwellingen
  • Heeft een direct liftend effect
  • Zorgt ook op de lange termijn voor liftende resultaten
  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • Verzacht de huid rondom de ogen

De Retinol2ndG eye rescue is nu verkrijgbaar voor € 42,50